GEA Farm Technologies / The right choice !
GEA Farm Technologies
WestfaliaSurge
MullerupHoule
Niet gevonden, zoek hieronder...
Melkwinnings Centrum Oost
Bel ons 0544 - 37 78 19
 

Erri-Comfort matras

De doorlatende matras heeft de volgende voordelen

 

  • Droge ligplek, minder besmettingsdruk
  • Betere ventilatie en dus minder warmte ontwikkeling
  • Minder strooisel nodig

 

 

Het Erri Comfort matras is sinds 1994 in Denemarken voor het eerst met succes op de markt gekomen. De eerste stallen met dit type matras zijn nog steeds tevreden met het rendement wat dit matras heeft te bieden Sinds 2008 is men meer van dit soort matrassen in Nederland gaan verkopen nadat de goede resultaten uit Denemarken niet onopgemerkt bleven.


Het matras bestaat uit een slurvensysteem als onderbouw die wordt afgedekt met een polyproplyeen deklaag die open/poreus is en dus ademt.

Waarom een polyproplyeen deklaag en geen rubberen topcover?

Koeien produceren veel warmte en met die gedachte is er voor een poreuze, polyproplyeen deklaag gekozen. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het veel minder snel warm wordt dan een rubberen toplaag.

 

In de praktijk is gebleken dat koeien langer liggen wanneer ze geen last hebben van hitte stress.

 

Door de structuur van dit materiaal houdt deze deklaag het strooisel beter vast en heeft dus een groot aandeel in de kostenreductie.

Waarom een poreuze (open) deklaag?

Door middel van porositeit ademt een Erri Comfort matras en kan de koe haar warmte beter kwijt. De poriën, waarmee zweet, mestvocht, urine of melk wordt weggeleid zorgen voor een droge ligbox.

 

Door het afschot van de betonnen ligbox loopt het vocht de ligbox uit. Ook worden aantoonbaar minder bacteriën rondom de uiers gemeten. Deze deklaag verkleint de kans op uieronstekeking en heeft een positive invloed op het celgetal.

Waarom slurven?

Het slurven systeem die in het Erri Comfort matras wordt gebruikt dient voor de zachtheid en het comfort van de koe.

 

De slurven vallen als een puzzel in elkaar waardoor het matras weliswaar in een ligbed vervormd maar blijft hierdoor wel altijd zacht!

 

De slurven zijn in nieuwstaat circa 10 á 12 centimeter dik waardoor er een enorme buffer is om de kans op elasticiteit vermindering te voorkomen. De slurven zijn gevuld met kunststof vlokken.

 

Koeien gaan op het Erri Comfort matras aanzienlijk makkelijker staan en laten zich zonder aarzeling vallen om te gaan liggen.

Koeien kiezen voor het Erri Comfort matras...

Het resultaat van dit matras is bijzonder. 

 

Koeien kiezen voor het Erri Comfort matras, althans dat werd duidelijk nadat er proeven zijn gedaan met meerdere matrassen indezelfde stal.


Veehouders die ooit voor dit matras hebben gekozen zullen het bij elke uitbreiding weer kopen. Dat bewijst onze referentielijst uit Denemarken.


Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u ons altijd bellen of mailen.

 

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken, bel ons, MCO Lichtenvoorde, telefoon 0544 - 37 78 19